Viete, ako obliecť deti na jeseň?

On: comment Comment: 0 favorite Hit: 821

„Počas jesenných dní je obliekanie detičiek o niečo náročnejšie. Rána sú už veľmi chladné, no cez deň sa zvykne ešte otepliť. Kľúčové je v tomto období vrstvenie, ktoré však musí byť funkčné“, radí Iveta Budayová, majiteľka detského concept store Little Hipster shop.

1. Základ šatníka malých detí tvoria bodynká

Volíme 100% bavlnu, ktorá je antialergická, keďže detičky majú veľmi citlivú pokožku. Táto vrstva ide priamo na telo. Na ňu začíname vrstviť. Na výber sú vlnené, bavlnené či flísové mikiny.

V súčasnosti je veľmi populárna merino vlna, ktorá má oproti tej štandardnej dlhšie vlákno a tým pádom nepichá. Má vynikajúce termoizolačné vlastnosti. Takže sa merino využíva už aj pri prvých vrstvách. Príkladom sú obľúbené merino bodynká, ktoré kombinujeme s legínami alebo tepláčikmi. 

2. Ďalšou možnosťou, ako obliecť bábätko, je overal

Škandinávska značka Fixoni má taký krásny dizajn overalov, že ich pokojne môžeme voliť ako oblečenie na deň. Na overal vrstvíme svetrík alebo mikinu. Veľkou výhodou je, že v tomto prípade sme oblečenie vyriešili jedným kusom a bábätko má zároveň zakryté nožičky, nepotrebuje ponožky.

 littlehipster

3. Vrchná vrstva

Najvrchnejšou vrstvou oblečenia sú pri malých bábätkách hrubšie overaly so zatvorenými nožičkami a možnosťou uzavrieť aj rúčky. Z materiálov je na výber bavlna, flís alebo merino. Pri starších deťoch, je ideálnou vrchnou vrstvou termo set a pri daždivom počasí nepremokavý set. Značka CeLaVi ich vyrába z recyklovaného polyuretánu. Výber krásnych dizajnových termo setov má napríklad ikonická značka EnFant.

ABY UŠKÁ NEPREFÚKLO A NÔŽKY NEOZIABALO

  • Pri malých bábätkách začíname jednoduchou bavlnenou čiapočkou a na ňu môžeme dať kapucňu z overalu. Najdôležitejšie je, aby boli chránené ušká.
  • Keď sa ochladí volíme dvojvrstvovú čiapočku - vnútro je z bavlny a vrchná vrstva je z vlny.
  • Pre väčšie deti sú veľmi obľúbené čiapky s uškami, odporúčame set čiapka + nákrčník, ktorý je oveľa praktickejší, než šál.
  • Na nôžky obúvame topánočky zateplené ovčím rúnom. A deti, ktoré zbožňujú všetky mláky, nosia najradšej gumáky. Náš tip sú EnFant čižmy z prírodného kaučuku, ktoré sú k dispozícii aj v zateplenej verzii.

Veľa veselých dobrodružstiev počas farebnej jesene želá LITTLE HIPSTER SHOP.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December